Interieur en design: wandtegels

Bent u een nieuw huis aan het bouwen of bent u aan het verbouwen? Zoekt u nieuwe wandtegels voor in uw badkamer, toilet, woonkamer of keuken? Dan heeft u tegenwoordig heel veel keuze mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld keramische wandtegels, natuursteen wandtegels, tegelstroken, maar ook speciale badkamer, toilet of woonkamer wandtegels. 

Tegelstroken en mozaïek tegels

Tegelstroken zijn tegenwoordig erg populair. Zowel op internet als bij een traditionele winkel kunt u heel veel soorten, kleuren en maten tegelstroken bekijken. Tegelstroken en / of mozaïek tegels worden vaak gecombineerd met een wat grotere tegel. Een klein deel van de ruimte krijgt bijvoorbeeld mozaïek tegeltjes en de rest van de ruimte wordt betegeld met grotere tegels. 

Overige tegels

Het is belangrijk dat u de juiste tegels voor de juiste ruimte kiest. Uw leverancier kan u hierbij heel goed adviseren. Als u online tegels wilt bestellen, dan kunt u op de betreffende site ook veel informatie vinden over de tegels (voor welke ruimte zijn zij wel of niet geschikt). 

Tegeloutlet

Tegenwoordig zijn er websites van tegeloutlets. Hier kunt u restpartijen tegen een lage prijs kopen. Er zijn ook traditionele winkels die hun restpartijen tegen dumpprijzen verkopen. Het is altijd de moeite waard om daar een kijkje te nemen. Wellicht dat er wel een tegel tussen zit, die u mooi vindt. Als u precies weet hoeveel m2 u nodig heeft, dan kunt u op deze manier heel makkelijke aan goedkope tegels komen. Twijfelt u over het juiste aan m2, dan wordt het afgeraden om op deze manier tegels te kopen. Het is namelijk niet mogelijk om later nog tegels bij te bestellen. En mocht u net een paar tegels te kort komen, dan heeft u kans op kleurverschillen of het kan zelfs voorkomen dat u dan een compleet andere tegel krijgt, dit is uiteraard niet mooi. 

Wandtegels plaatsen

Als u handig bent, kunt u wandtegels heel goed zelf plaatsen. Dit is echter wel een precies werkje, als de ene voeg groter is dan de andere, dan ziet dat er niet mooi uit. Daarom wordt er vaak geadviseerd om het plaatsen van wandtegels over te laten aan een professionele tegelzetter. 

Onderhoud

Het is erg belangrijk om uw tegels goed te onderhouden en te reinigen. Het is uiteraard hygiënisch om ze goed schoon te houden. Maar tegels hebben ook extra aandacht nodig, zodat ze mooi blijven. Natuursteen tegels moeten bijvoorbeeld geïmpregneerd en vervolgens onderhouden worden met een zuurvrij schoonmaakmiddel. Voor keramische tegels is het voldoende als regelmatig schoon gemaakt worden. De leverancier van uw wandtegels kan u informeren over de juiste wijze van onderhoud.

Tip: kijk bij Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair voor een gevarieerd aanbod aan wandtegels!


Delen